Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
moh question paper
#1

1. Fertilization of the egg occurs in:

The Answer. USD

2. the most frequent causes of maternal death during childbirth:

The Answer. hemorrhage

3. LMP was on 01 September 2009, the EDD on:

The Answer. 8/6/2010

4. after the conception of Endomatrium known as:

The Answer. decidual′naâ shell

5. Reagent for testing the sugar in the urine is:

The Answer. Benedict's Reagent

6. a fertilized egg to 3-8 weeks is called:

The Answer. the embryo

7. Severe vomiting during pregnancy:

The Answer. Vomiting pregnant

8. genetic factors that determine human received from:

The Answer. genes

9. people of the placenta develops in the..............months of pregnancy

The Answer. 3

10. the sperm and egg Fuse is called:

The Answer. fertilization

11. the TT Injection is given to pregnant women to prevent:

The Answer. neonatal tetanus

12. how many pairs of chromosomes in humans?

The Answer. 23

13. the average birth weight of Indian child.......... Kg.

The Answer. 3

14. Hypertension in pregnancy:

The Answer. eclampsia

15. baby sitting alone for a moment about....... months of age.

The Answer. 6

16. Perfect pelvis for childbirth is.......... Taz

The Answer. Gynaecoid

17. abortion termination of pregnancy up to..........weeks of pregnancy.

The Answer. 28

18. HCG can be detected in the blood after conceptionalready as......... days

The Answer. 9

19. positive signs of pregnancy:

The Answer. Fetal movement

20. the causes of physiological anaemia during pregnancy:

The Answer. hemodilution

21. Normal amniotic fluid volume in the future......... ml.

The Answer. 1000

22. the increased accumulation of cerebral spinal fluidin the brain:

The Answer. Hydrocephalys

23. the heartbeat of the fetus can hear sound after ... ...... ... .... month of pregnancy.

The Answer. 6

24. the average length of the umbilical cord is......... see

The Answer. 50

25. the human embryo has a layer of hair is called:

The Answer. Lanugo

26. the child's mother's diabetic Hypoglycemia due to:

The Answer. An increase in insulin

27. the site of fertilization the female reproductorysystem:

The Answer. uterine tube

28. a child has a full set of milk teeth at the age of........... years.

The Answer. 2

29. the requirement of protein for a pregnant womanto day........... g

The Answer. 55

30. Congenital varicella, related to how the disease?

The Answer. chicken pox

31. the maximum amount of blood lost during childbirth is......... ml.

The Answer. 500

32. the first sign seen during pregnancy:

The Answer. amenorrhea

33. the hormone, which is introduced for pregnantwomen at the time of delivery:

The Answer. Oxytocin

34. Work starts with pain and ends with delivery:

The Answer. the placenta

35. labour happens after ... ... ... ... ... ... .... date of last menstrual period:

The Answer. 280

36. newborn has............ bone.

The Answer. 300

37. Bartholin glands found in:

The Answer. vagina

38. the corpus luteum is:

The Answer. the ovary

39. the child's heredity is determined at the time:

The Answer. the concept of

40. Heart burn is a burning sensation:

The Answer. stomach

Milk production 41. The chest increases due to:

The Answer. prolactin

42. The Brim of the APE pelvis........... form.

The Answer. oval

43. what chemical is used to test the urine albumin.

The Answer. acetic acid

44. .......... percent water contains amniotic fluid.

The Answer. 99

45. the murder of a newborn child by its parents is called:

The Answer. infanticide

46. the function of the amnion is:

The Answer. shock protection

47. the strongest ligaments of female pelvis:

The Answer. transverse cervical

48. Gynaecoid Taz.......... in the form.

The Answer. all

49. the first fetal movement felt by the mother:

The Answer. Acceleration

50. the alternative term of normal labor:

The Answer. Eutocia
Reply
#2
Please can I get moth Kuwait nursing license exam model question paper.
Reply
#3

Staff nurse model questions - RRB



1. Fertilization of ovum takes place at:
Ans. Ampulla

2. The most frequent causes of maternal death during child birth:
Ans. Hemorrhage

3. LMP was on 01.09.2009, then EDD is on:
Ans. 08.06.2010

4. Endomatrium after conception is known as:
Ans. Decidua

5. The reagent used for testing urine sugar is:
Ans. Benedict’s reagent

6. Fertilized ovum up to 3-8 weeks is called:
Ans. Embryo

7. Severe vomitting in pregnancy is:
Ans. Hyperemesis gravidarum

8. The hereditary determinants of humans are received from:
Ans. Genes

9. Humans placenta develops at ………….. months of pregnancy
Ans. 3

10. Fusing of sperm and ovum is called:
Ans. Fertilization

11. Injection TT is given to pregnant women to prevent:
Ans. Neonatal tetanus

12. How many pairs of chromosomes in man?
Ans. 23

13. Average births weight of an Indian baby is ………. Kg.
Ans. 3

14. Hypertensive disorders of pregnancy is:
Ans. Eclampsia

15. An infant sits alone momentarily by about ……. month of age.
Ans. 6

16. The ideal pelvis for child bearing is ………. pelvis
Ans. Gynaecoid

17. Abortion is the termination of pregnancy before ………. weeks of pregnancy.
Ans. 28

18. HCG can be detected in blood after conception as early as ………… days
Ans. 9


19. Positive signs of pregnancy is:
Ans. Foetal movement

20. The causes of physiological anaemia in pregnancy is:
Ans. Haemodilution

21. Normal volume of amniotic fluid at term is ……… ml.
Ans. 1000

22. Increased accumulation of cerebro spinal fluid in brain is:
Ans. Hydrocephalys

23. The foetal heart sound can be heard after …….. month of pregnancy.
Ans. 6

24. The average length of umbilical cord is ……… cm.
Ans. 50

25. Human foetus has a coat of hair called:
Ans. Lanugo

26. Hypoglycemia in a baby of diabetic mother is because of:
Ans. Increased insulin

27. Site of fertilization in female reproductory system is:
Ans. Fallopian tube

28. The child has a complete set of deciduous teeth at the age of ……….. years.
Ans. 2

29. Protein requirement for a pregnant woman per day is ……….. grams
Ans. 55

30. Congenital varicella is related with which disease?
Ans. Chicken pox

31. The maximum amount of blood lost during delivery is ……… ml.
Ans. 500

32. The first sign seen in pregnancy is:
Ans. Amenorrhoea

33. The hormone that is injected to pregnant woman at the time of delivery:
Ans. Oxytocin

34. Labour starts with pain and ends with the delivery of:
Ans. Placenta

35. Labour takes place after day of last menstrual period:
Ans. 280

36. A new born baby has ………… bones.
Ans. 300

37. Bartholin gland is found in:
Ans. Vagina

38. Corpus luteum is found in:
Ans. Ovary

39. A child’s heredity is determined at the time of:
Ans. Conception

40. Heart burn refers to an uneasy burning sensation in the:
Ans. Stomach

41. Breast milk production is increased due to:
Ans. Prolactin

42. The brim of the anthropoid pelvis is ……….. shape.
Ans. Oval

43. Which chemical is used to test urine for albumin.
Ans. Acetic acid

44. percent of water contains in amniotic fluid.
Ans. 99

45. The killing of a new born child by its parents is called:
Ans. Infanticide

46. The function of amnion is:
Ans. Shock protection

47. The strongest ligament in the female pelvis is:
Ans. Transverse cervical

48. Gynaecoid pelvis is ………. in shape.
Ans. Round

49. First foetal movement felt by the mother is:
Ans. Quickening

50. The alternate term of normal labour is:
Ans. Eutocia

51. The process by which ova are discharge from ovary is called:
Ans. Ovulation

52. Grafian follicle of ovary secretes which hormones?
Ans. Oestrogen

53. Drugs and X-rays should be avoided in the ………. trimester of pregnancy:
Ans. First

54. Amniotic fluid other wise known as:
Ans. Liquor amni

55. The first Railway line in South India started in:
Ans. 1856

56. There is 16 Zones and ………. divisions in Indian Railways.
Ans. 68

57. Kerala State included in which Zone?
Ans. Southern

58. Who was the first Vice President of India ?
Ans. Dr.S. Radhakrishnan

59. Shantivan is the Samadhi place of:
Ans. Indira Gandhi

60. The Prime Minister of Bangladesh:
Ans. Shiek Haseena

61. Mother Teresa was born in:
Ans. Yugoslavia

62. Chepauk stadium situates in:
Ans. Chennai

63. The First Chief Minister of Tamil Nadu was:
Ans. C.N. Annadurai

64. The famous wild life sanctuary in Tamil Nadu:
Ans. Mudumalai.

65. Kanchi was the capital of the:
Ans. Pallavas.
Reply

Important Note..!

If you are not satisfied with above reply ,..Please

ASK HERE

So that we will collect data for you and will made reply to the request....OR try below "QUICK REPLY" box to add a reply to this page
Popular Searches: moh scholarship interview questions, kuwait moh questions pdf, moh question answers in kuwait, saudi moh question paper free download, moh uae exam results for, questions for kuwait moh pdf, moh model question papers for physiotherapist,

[-]
Quick Reply
Message
Type your reply to this message here.

Image Verification
Please enter the text contained within the image into the text box below it. This process is used to prevent automated spam bots.
Image Verification
(case insensitive)

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  hppolice constable question paper radhikam 2 1,000 10-12-2016, 02:44 PM
Last Post: Dhanabhagya
  dnb question papers radiology radhikam 0 808 12-17-2014, 11:05 AM
Last Post: radhikam
  cpc h model question paper radhikam 0 850 12-07-2014, 08:56 AM
Last Post: radhikam
  last sem flight dynamics question pdf radhikam 0 762 11-29-2014, 12:15 PM
Last Post: radhikam
  Product Design and Development Question Paper seminar flower 1 1,366 11-28-2014, 12:17 PM
Last Post: radhikam
  sales tax inspector preliminary examination question paper with answers radhikam 0 625 11-28-2014, 10:35 AM
Last Post: radhikam
  boiler operation engineer exam question paper radhikam 0 707 11-28-2014, 08:09 AM
Last Post: radhikam
  mp pat old question papar pdf radhikam 0 637 11-25-2014, 07:06 AM
Last Post: radhikam
  pg trb botany model question papers radhikam 0 813 11-20-2014, 10:27 AM
Last Post: radhikam
  - /nekarnataka-psi-previous-year-question-papers radhikam 1 987 11-12-2014, 08:06 AM
Last Post: Guest

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)